Velünk gyorsan, egyszerűen és kényelmesen intézheti hitelügyeit! Kollégáink az ország számos pontján az Önnek megfelelő helyen és időben nyújtanak segítséget, gyorsított ügyintézéssel, igény esetén ügyfeleink otthonában és banki nyitva tartáson túl is rendelkezésre állnak. Az igények pontos meghatározásában és a lehetséges kedvezmények igénybevételével, előnyös személyre szabott pénzügyi megoldásokat kínálnak.

Évnyerő Lakáshitelek

Ingatlan terveivel kapcsolatban felmerülő többletköltségeire jelenthetnek könnyebbséget az OTP Évnyerő Lakáshitelek türelmi idővel, mert az első 12 hónapban csak a kamatot kell fizetnie, így a türelmi időszakban alacsonyabb a törlesztőrészlet.

Megnézem a részleteket

Egyszeri kamatcsökkentés

Egyszeri kamatcsökkentés szolgáltatással most lehetősége van arra, hogy a hitel futamideje alatt, a 121. hónaptól egy alkalommal, ha a piaci körülmények kedvezően alakulnak, akkor egyszerűen és díjmentesen csökkentse hitelének kamatát.

Megnézem a részleteket

1x1 Lakáshitelek

Egyszerű hiteligényre egyszerű és kedvezményes megoldás. Igényelje 1x1 Lakáshiteleinket az OTP Végig Fix Lakáshiteleknél 0,1%-kal alacsonyabb, a futamidő végéig fix kamattal, egyszeri kamatcsökkentési szolgáltatással és díjkedvezménnyel.

Megnézem a részleteket

Vásárláshoz vagy építkezéshez

Használt vagy új lakás, illetve ház vásárlása, valamint építkezés és emelet-ráépítés esetén Ön nemcsak a piaci hitelekből, hanem állami kamattámogatású hitelekből is választhat, továbbá igényelheti az otthonteremtési támogatásokat is, amennyiben jogosult rá. A felvett hitel összege és a bankhoz utalt jövedelem, valamint akciók alapján Ön jelentős kamat- és díjkedvezményben részesülhet.

Segítünk megtalálni az Önnek megfelelő megoldást. Szolgáltatásunk ingyenes és rugalmas, Ön döntheti el, hogy mikor és hol szeretne találkozni szakértő kollégánkkal, akár otthonában, banki nyitvatartási időn kívül is.

Felhívjuk figyelmét, hogy

 • az OTP Évnyerő Otthonteremtési Lakáshitel (Új Falusi CSOK hitel) esetén a maximálisan igényelhető hitelösszeg 2 gyermek esetén 10 millió, 3 gyermek esetén 15 millió Ft,
 • az OTP Évnyerő CSOK Plusz Lakáshitel esetén a maximálisan igényelhető hitelösszeg a vállalt+meglévő gyermekek számától függ. 1 vállalt gyermek esetén maximum 15 millió Ft, 2 (vállalt+meglévő) gyermek esetén maximum 30 millió Ft, míg 3 vagy több (vállalt+meglévő) gyermek esetén maximum 50 millió Ft igényelhető.

Érdekli az ajánlat? Kérjen visszahívást!

THM és egyéb hasznos információk

THM és jogi információk
 • THM (teljes hiteldíjmutató)

  Lakáshitel: 3,2 - 7,3%
  Szabad felhasználású jelzáloghitel: 12,6%

  A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékek a 2024. május 6-tól érvényes kondíciók alapján kerültek meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével, a feltételek változása esetén az értékek módosulhatnak. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, továbbá nem tartalmazza a lakásbiztosítás díját, mivel az nem ismert.

  A kalkulátorban megjelenített hitelajánlatok THM értékei a mindenkor hatályos hirdetményben és üzletszabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén:

  • - a megadott jövedelem átutalás után hűség szolgáltatás keretében nyújtott kamatkedvezmény,
  • - OTP Zöld Lakáshitelek esetén nyújtott zöld kamatkedvezmény,
  • - a feltételhez nem kötött akciós díjkedvezmények

  figyelembe vételével került kiszámításra.

  A további termékek feltételeiről tájékozódjon az OTP Bank hirdetményeiben és nézze meg a reprezentatív példákat.


  A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.


  A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, nem helyettesíti az ügyfél által kiválasztott konstrukcióra az aktuális feltételek mellett adott személyre szabott ajánlatot. A bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

  Részletes feltételekért keresse munkatársainkat, illetve tájékozódjon a vonatkozó üzletszabályzatokból valamint hirdetményekből!

  Az ingatlanhitel igénybevételéhez lakásbiztosítási szerződés megkötése vagy megléte szükséges a fedezetül felajánlott ingatlanra. A kölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.
  Az OTP Jelzálogbank Zrt. által folyósított kölcsön esetében közvetítőként az OTP Bank Nyrt. és OTP Pénzügyi Pont Zrt. jár el.

Az OTP Jelzálogbank az alábbi kamatkedvezményeket nyújtja:

 • OTP Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkező, 900 000 Ft-ot elérő jövedelem-átutalás esetén a piaci kamatozású (azaz nem támogatott) ingatlanhitel standard kamatából 0,1 százalékpont kamatkedvezmény, ahol a kamatkedvezmény mértéke a hitelösszeg nagyságától függ,
 • OTP Zöld Lakáshitel és OTP Zöld Évnyerő Lakáshitel igénylése esetén a hitel ügyleti kamata 0,2 százalékpontos kamatkedvezménnyel kerül meghatározásra, amelyet a futamidő kezdetétől egészen futamidő végéig biztosítunk, ha teljesíti a Termékismertetőben leírt feltételeket.

Részletekről a vonatkozó hirdetményekből tájékozódhat.

2024. január 1-től visszavonásig, de legkésőbb 2024. június 30-ig befogadott bármely forint alapú lakáshitel igénylésekor:

 • a folyósítási díjat nem kell megfizetni,
 • a Tulajdoni lap lekérési költséget hiteligényléssel és hitelnyújtással összefüggésben, a Térképmásolat lekérési költséget, a Fedezetkezelési költséget, a Fedezetváltozási költséget, a Hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjat (ideértve az Előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítást is), az Azonnali (statisztikai alapú) hitelbiztosítéki érték-megállapítás díjat, a Folyósítási díjat valamennyi ingatlan esetében nem kell megfizetni - kivéve, ha a szerződéskötés meghiúsul,
 • valamennyi felajánlott ingatlanfedezet esetében a hiteligényléssel és hitelnyújtással összefüggő 2 db Hitelbiztosítéki érték-felülvizsgálati díjat és szerződésszerű teljesítés esetén a Földhivatal felé fizetendő Fedezetváltozási költséget (a jelzálogjog törlésének díját) nem kell megfizetni,
 • a hitelszerződés megkötéséhez kapcsolódó közjegyzői költség 50%-át – kivéve hitelkiváltás esetén – az OTP Jelzálogbank utólag a szerződő részére megtéríti Groupama Biztosító által nyújtott törlesztési biztosítás kötése és annak a kölcsön első részfolyósítását követő 3 évig történő szerződésszerű fennállása esetén. Az akció kizárólag a Hitelező által megkövetelt, egy darab közjegyző hivatali helyiségében készített közjegyzői okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat hiteles kiadmányának költségeire vonatkozik (beleértve a hiteles kiadmány OTP Bank/OTP Jelzálogbank részére történő elektronikus megküldésének költségeit is), amely tartalmazza mind a kölcsönszerződés, mind pedig a zálogszerződés szerinti, a Hitelező által elfogadott tartalmú kötelezettségvállalásokat.

A díjkedvezményes akció más díjkedvezményes akcióval nem vonható össze.

2024. április 1-től visszavonásig, de legkésőbb 2024. június 30-ig befogadott bármely forint alapú jelzálog típusú hitel igénylésekor:

 • hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjakció (Kivéve hitelkiváltás esetén, illetve, ha a szerződéskötés meghiúsul vagy ha előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítás esetén a hitelkérelem a hitelbiztosítéki értékmegállapítás érvényességi ideje alatt (90 nap) nem kerül benyújtásra.)
  • a hiteligényléssel és hitelnyújtással összefüggő hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjból ügyletenként egy ingatlanhoz kapcsolódó egy értékmegállapítás esetén (ideértve az előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítást is), az ügyfélnek 31.000 forintot meghaladó összeget nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében.
  • a hiteligényléssel és hitelnyújtással összefüggő statisztikai alapú hitelbiztosítéki érték-megállapítás díjat egy ingatlanhoz kapcsolódó egy értékmegállapítás esetén az ügyfélnek nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében.
 • a folyósítási díjat nem kell megfizetni hitelkiváltás esetén feltétel nélkül, egyéb esetben a folyósítási díj 10%-a, legfeljebb 20.000 forint feletti részét nem kell megfizetni a Groupama Biztosító által nyújtott biztosítás alábbi feltételekkel történő igénybevétele esetén:
  • a hitelügyletbe fedezetül bevont ingatlanra a hitelező által előírt feltételeknek megfelelő vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte, vagy
  • társasházi lakásnál, ha a társasházi vagyonbiztosítás más biztosító társaságnál került megkötésre, úgy a Groupama Biztosító által nyújtott ingóságra vonatkozó kiegészítő biztosítás megkötése, vagy
  • legalább havi 2.500 Ft díjfizetésű Védelmező személybiztosítás hitel folyósítása előtt történő megkötése vagy megléte.
  • a vagyon- vagy személybiztosítás szerződésszerű fennállása a kölcsön első részfolyósítását követő 3 évig.
 • az előző pontban részletezett feltételek nem teljesülése esetén a folyósítási díjat meg kell fizetni,
 • a hitelszerződés megkötéséhez kapcsolódó közjegyzői költség* 50%-át – kivéve hitelkiváltás esetén – az OTP Jelzálogbank utólag a szerződő részére megtéríti Groupama Biztosító által nyújtott törlesztési biztosítás kötése és annak a kölcsön első részfolyósítását követő 3 évig történő szerződésszerű fennállása esetén.

(*A jelen akció kizárólag a Hitelező által megkövetelt, egy darab közjegyző hivatali helyiségében készített közjegyzői okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat hiteles kiadmányának költségeire vonatkozik (beleértve a hiteles kiadmány OTP Bank/OTP Jelzálogbank részére történő elektronikus megküldésének költségeit is), amely tartalmazza mind a kölcsönszerződés, mind pedig a zálogszerződés szerinti, a Hitelező által elfogadott tartalmú kötelezettségvállalásokat.)

A díjkedvezményes akció más díjkedvezményes akcióval nem vonható össze.

Gondolja végig, mennyi bevétele és mennyi kiadása van, így eldöntheti, hogy mennyit tud havonta hiteltörlesztésre fordítani. A döntésében segítségére lehetnek az alábbi tájékoztatók:

Hirdetmények, üzletszabályzatok, termékismertetők, egyéb tájékoztatók

Hirdetmények, üzletszabályzatok