Lakás- és jelzáloghitelek

Lakás- és jelzáloghitelek

Ha hitelre van szüksége lakáscéljaihoz, vagy szabadon felhasználható pénzre van szüksége, segítünk megtalálni a megoldást!

Velünk gyorsan, egyszerűen és kényelmesen intézheti hitelügyeit! Kollégáink az ország számos pontján az Önnek megfelelő helyen és időben nyújtanak segítséget, gyorsított ügyintézéssel, igény esetén ügyfeleink otthonában és banki nyitva tartáson túl is rendelkezésre állnak. Az igények pontos meghatározásában és a lehetséges kedvezmények igénybevételével, előnyös személyre szabott pénzügyi megoldásokat kínálnak.

Vásárláshoz vagy építkezéshez

Használt vagy új lakás, illetve ház vásárlása, valamint építkezés és emelet-ráépítés esetén Ön nemcsak a piaci hitelekből, hanem állami kamattámogatású hitelekből is választhat, továbbá igényelheti az otthonteremtési támogatásokat is, amennyiben jogosult rá. A felvett hitel összege és a bankhoz utalt jövedelem, valamint akciók alapján Ön jelentős kamat- és díjkedvezményben részesülhet.

Segítünk megtalálni az Önnek megfelelő megoldást. Szolgáltatásunk ingyenes és rugalmas, Ön döntheti el, hogy mikor és hol szeretne találkozni szakértő kollégánkkal, akár otthonában, banki nyitvatartási időn kívül is.

Érdekli az ajánlat? Kérjen visszahívást!

THM és egyéb hasznos információk

THM és jogi információk
 • THM (teljes hiteldíjmutató)

  Lakáshitel: 3,2 - 12,6%
  Szabad felhasználású jelzáloghitel: 13,1%


  A THM érték 5 millió Ft kölcsönösszegre 20 éves futamidő (240 db törlesztőrészlet) mellett került meghatározásra.

  A Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értékek a 2022. november 1-től érvényes kondíciók alapján kerültek meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével, a feltételek változása esetén az értékek módosulhatnak. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát, továbbá nem tartalmazza a lakásbiztosítás díját, mivel az nem ismert.

  A kalkulátorban megjelenített hitelajánlatok THM értékei a mindenkor hatályos hirdetményben és üzletszabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén:

  • - a megadott hitelösszeg után nyújtott kamatkedvezmény,
  • - a megadott jövedelem átutalás után hűség szolgáltatás keretében nyújtott kamatkedvezmény,
  • - az OTP Pénzügyi Pont Kft. által közvetített lakáscélú lakáshitel estén nyújtott speciális egyedi kamatkedvezmény,
  • - továbbá valamennyi akciós díjkedvezmény

  figyelembe vételével került kiszámításra.

  A további termékek feltételeiről tájékozódjon az OTP Bank hirdetményeiben és nézze meg a reprezentatív példákat.


  A hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

  A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, nem helyettesíti az ügyfél által kiválasztott konstrukcióra az aktuális feltételek mellett adott személyre szabott ajánlatot. A bank a hitelbírálat jogát fenntartja.

  Részletes feltételekért keresse munkatársainkat, illetve tájékozódjon a vonatkozó üzletszabályzatokból valamint hirdetményekből!

  Az ingatlanhitel igénybevételéhez lakásbiztosítási szerződés megkötése vagy megléte szükséges a fedezetül felajánlott ingatlanra. A kölcsön fedezete ingatlanra bejegyzett jelzálogjog.
  Az OTP Jelzálogbank Zrt. által folyósított kölcsön esetében közvetítőként az OTP Bank Nyrt. és OTP Pénzügyi Pont Zrt. jár el.

Az OTP Jelzálogbank az alábbi kamatkedvezményeket nyújtja:

 • legalább 7 millió Ft összegű piaci kamatozású (azaz nem támogatott) ingatlanhitel esetén 0,1 - 0,3 százalékpont kamatkedvezménnyel kerül a hitel standard kamata meghatározásra, ahol a kamatkedvezmény mértéke a hitelösszeg nagyságától függ,
 • OTP Banknál vezetett lakossági bankszámlára érkező, 300.000 Ft-ot elérő jövedelem-átutalás esetén a piaci kamatozású (azaz nem támogatott) ingatlanhitel standard kamatából 0,25 – 1,50 százalékpont kamatkedvezmény, ahol a kamatkedvezmény mértéke a hitelösszeg nagyságától függ,
 • OTP Pénzügyi Pont Kft. által közvetített lakáscélú lakáshitel esetén 0,25 százalékpont speciális egyedi kamatkedvezmény a standard kamatból a futamidő végéig.

Részletekről a vonatkozó hirdetményekből tájékozódhat.

2022. október 1-től visszavonásig, de legkésőbb 2022. december 31-ig befogadott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel igénylésekor:

 • a hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjakciók (Kivéve hitelkiváltás esetén, illetve, ha a szerződéskötés meghiúsul vagy ha előzetes hitelbiztosítéki értékmegállapítás esetén a hitelkérelem a hitelbiztosítéki érték-megállapítás érvényességi ideje alatt (90 nap) nem kerül benyújtásra.)
  • a hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjból ügyletenként egy ingatlanhoz kapcsolódó egy érték-megállapítás esetén (ideértve az előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítást is), az ügyfélnek 19.000 forint felett összeget nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében. Kivéve hitelkiváltás esetén, illetve, ha a szerződéskötés meghiúsul vagy ha előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítás esetén a hitelkérelem a hitelbiztosítéki érték-megállapítás érvényességi ideje alatt (90 nap) nem kerül benyújtásra.
  • a statisztikai alapú hitelbiztosítéki érték-megállapítás díjat egy ingatlanhoz kapcsolódó egy érték-megállapítás esetén az ügyfélnek nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében.
 • a folyósítási díjat nem kell megfizetni hitelkiváltás esetén feltétel nélkül, egyéb esetben Groupama Biztosító által nyújtott biztosítás alábbi feltételekkel történő igénybevétele esetén:
  • A hitelcélként megjelölt vagy a hitelügyletbe fedezetül bevont ingatlanra a hitelező által előírt feltételeknek megfelelő vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte, vagy
  • Építés vagy új lakás vásárlás esetén, ha az első folyósításig a vagyonbiztosítás megkötésére nincs lehetőség, a hiteligénylőnek szerződéskötésig nyilatkoznia kell arról, hogy legkésőbb az utolsó folyósításig a Groupama Biztosítóval vagyonbiztosítást köt, vagy
  • Társasházi lakásnál, ha a társasházi vagyonbiztosítás más biztosító társaságnál került megkötésre, úgy a Groupama Biztosító által nyújtott ingóságra vonatkozó kiegészítő biztosítás megkötése, vagy
  • Legalább havi 2.500 Ft díjfizetésű Védelmező személybiztosítás hitel folyósítása előtt történő megkötése vagy megléte.
 • az előző pontban részlezetett feltételek nem teljesülése esetén a folyósítási díj 50%-át meg kell fizetni,
 • a közjegyzői költség* 50%-át – kivéve hitelkiváltás esetén – az OTP Jelzálogbank utólag a szerződő részére megtéríti Groupama Biztosító által nyújtott törlesztési biztosítás kötése esetén.

(*A jelen akció kizárólag a Hitelező által megkövetelt, egy darab közjegyző hivatali helyiségében készített közjegyzői okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat hiteles kiadmányának költségeire vonatkozik (beleértve a hiteles kiadmány OTP Bank/OTP Jelzálogbank részére történő elektronikus megküldésének költségeit is), amely tartalmazza mind a kölcsönszerződés, mind pedig a zálogszerződés szerinti, a Hitelező által elfogadott tartalmú kötelezettségvállalásokat.)

A díjkedvezményes akció más díjkedvezményes akcióval nem vonható össze. Az OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel és az OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel kamattámogatással termékekkel együtt igényelt piaci lakáshitelekre kizárólag „Az OTP Jelzálogbank által nyújtott NHP Zöld Otthon Lakáshitelek kamat, díj és költség tételei” c. hirdetmény 5.1 és 5.2 pontjában részletezett díjkedvezmények vehetők igénybe.

2022. október 1-től visszavonásig, de legkésőbb 2022. december 31-ig befogadott bármely forint alapú lakáshitel igénylésekor:

 • a hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjakciók (Kivéve hitelkiváltás esetén, illetve, ha a szerződéskötés meghiúsul vagy ha előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítás esetén a hitelkérelem a hitelbiztosítéki érték-megállapítás érvényességi ideje alatt (90 nap) nem kerül benyújtásra.)
  • a hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjból ügyletenként egy ingatlanhoz kapcsolódó egy érték-megállapítás esetén (ideértve az előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítást is), az ügyfélnek 19.000 forintot meghaladó összeget nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében.
  • a statisztikai alapú hitelbiztosítéki érték-megállapítás díjat egy ingatlanhoz kapcsolódó egy érték-megállapítás esetén az ügyfélnek nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében.
 • a folyósítási díjat nem kell megfizetni hitelkiváltás esetén feltétel nélkül, egyéb esetben Groupama Biztosító által nyújtott biztosítás alábbi feltételekkel történő igénybevétele esetén:
  • A hitelcélként megjelölt vagy a hitelügyletbe fedezetül bevont ingatlanra a hitelező által előírt feltételeknek megfelelő vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte, vagy
  • Építés vagy új lakás vásárlás esetén, ha az első folyósításig a vagyonbiztosítás megkötésére nincs lehetőség, a hiteligénylőnek szerződéskötésig nyilatkoznia kell arról, hogy legkésőbb az utolsó folyósításig a Groupama Biztosítóval vagyonbiztosítást köt, vagy
  • Társasházi lakásnál, ha a társasházi vagyonbiztosítás más biztosító társaságnál került megkötésre, úgy a Groupama Biztosító által nyújtott ingóságra vonatkozó kiegészítő biztosítás megkötése, vagy
  • Legalább havi 2.500 Ft díjfizetésű Védelmező személybiztosítás hitel folyósítása előtt történő megkötése vagy megléte,
  • A vagyon- vagy személybiztosítás szerződésszerű fennállása a kölcsön első részfolyósítását követő 3 évig.
 • az előző pontban részletezett feltételek nem teljesülése esetén a folyósítási díj 50%-át meg kell fizetni,
 • a közjegyzői költség* 50%-át – kivéve hitelkiváltás esetén – az OTP Jelzálogbank utólag a szerződő részére megtéríti Groupama Biztosító által nyújtott törlesztési biztosítás kötése és annak a kölcsön első részfolyósítását követő 3 évig történő szerződésszerű fennállása esetén.

(*A jelen akció kizárólag a Hitelező által megkövetelt, egy darab közjegyző hivatali helyiségében készített közjegyzői okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat hiteles kiadmányának költségeire vonatkozik (beleértve a hiteles kiadmány OTP Bank/OTP Jelzálogbank részére történő elektronikus megküldésének költségeit is), amely tartalmazza mind a kölcsönszerződés, mind pedig a zálogszerződés szerinti, a Hitelező által elfogadott tartalmú kötelezettségvállalásokat.)

A díjkedvezményes akció más díjkedvezményes akcióval nem vonható össze. Az OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel és az OTP NHP Zöld Otthon Lakáshitel kamattámogatással termékekkel együtt igényelt piaci lakáshitelekre kizárólag „Az OTP Jelzálogbank által nyújtott NHP Zöld Otthon Lakáshitelek kamat, díj és költség tételei c. hirdetmény 5.1 és 5.2 pontjában részletezett díjkedvezmények vehetők igénybe.

2022. október 1-től visszavonásig, de legkésőbb 2022. december 31-ig befogadott bármely forint alapú jelzálog típusú hitel igénylésekor:

 • hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjakció (Kivéve hitelkiváltás esetén, illetve, ha a szerződéskötés meghiúsul vagy ha előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítás esetén a hitelkérelem a hitelbiztosítéki értékmegállapítás érvényességi ideje alatt (90 nap) nem kerül benyújtásra.)
  • a hitelbiztosítéki érték-megállapítási díjból ügyletenként egy ingatlanhoz kapcsolódó egy értékmegállapítás esetén (ideértve az előzetes hitelbiztosítéki érték-megállapítást is), az ügyfélnek 19.000 forintot meghaladó összeget nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében.
  • a statisztikai alapú hitelbiztosítéki érték-megállapítás díjat egy ingatlanhoz kapcsolódó egy értékmegállapítás esetén az ügyfélnek nem kell megfizetni, ha a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályoknak megfelelően az adós vagy adóstárs hozzájárul a személyre szabott ajánlatok kidolgozása és ajánlattétel céljából történő adatkezeléshez és adattovábbításhoz az erről szóló tájékoztatóban megjelölt valamennyi OTP bankcsoporttag tekintetében.
 • a folyósítási díjat nem kell megfizetni hitelkiváltás esetén feltétel nélkül, egyéb esetben Groupama Biztosító által nyújtott biztosítás alábbi feltételekkel történő igénybevétele esetén:
  • a hitelügyletbe fedezetül bevont ingatlanra a hitelező által előírt feltételeknek megfelelő vagyonbiztosítás megkötése vagy megléte, vagy
  • társasházi lakásnál, ha a társasházi vagyonbiztosítás más biztosító társaságnál került megkötésre, úgy a Groupama Biztosító által nyújtott ingóságra vonatkozó kiegészítő biztosítás megkötése, vagy
  • legalább havi 2.500 Ft díjfizetésű Védelmező személybiztosítás hitel folyósítása előtt történő megkötése vagy megléte.
  • a vagyon- vagy személybiztosítás szerződésszerű fennállása a kölcsön első részfolyósítását követő 3 évig.
 • az előző pontban részletezett feltételek nem teljesülése esetén a folyósítási díj 50%-át meg kell fizetni,
 • a közjegyzői költség* 50%-át – kivéve hitelkiváltás esetén – az OTP Jelzálogbank utólag a szerződő részére megtéríti Groupama Biztosító által nyújtott törlesztési biztosítás kötése és annak a kölcsön első részfolyósítását követő 3 évig történő szerződésszerű fennállása esetén.

(*A jelen akció kizárólag a Hitelező által megkövetelt, egy darab közjegyző hivatali helyiségében készített közjegyzői okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat hiteles kiadmányának költségeire vonatkozik (beleértve a hiteles kiadmány OTP Bank/OTP Jelzálogbank részére történő elektronikus megküldésének költségeit is), amely tartalmazza mind a kölcsönszerződés, mind pedig a zálogszerződés szerinti, a Hitelező által elfogadott tartalmú kötelezettségvállalásokat.)

A díjkedvezményes akció más díjkedvezményes akcióval nem vonható össze.

Gondolja végig, mennyi bevétele és mennyi kiadása van, így eldöntheti, hogy mennyit tud havonta hiteltörlesztésre fordítani. A döntésében segítségére lehetnek az alábbi tájékoztatók:

Hirdetmények, üzletszabályzatok, termékismertetők, egyéb tájékoztatók

Hirdetmények, üzletszabályzatok

Végig Fix Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Családi otthonteremtési kedvezmény - új lakás vásárlásra, építésre (CSOK - új lakás vásárlás, építés)

Családi otthonteremtési kedvezmény - használt lakás vásárlásra, bővítésre (CSOK használt, Falusi CSOK)

OTP Otthonteremtési Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel többgyermekes család esetén (CSOK+Hitel, Falusi CSOK+Hitel)

OTP Otthonteremtési Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel új lakás vásárlásra/építésre, illetve használt lakásra 5 éves kamatperiódussal

OTP Otthonteremtési Hitel használt lakásra

OTP Otthonteremtési Hitel új lakásra

Végig Fix Lakáshitel

OTP Lakáshitel

Preferált kistelepülések listája

Használt lakás vásárláshoz

Új lakás vásárláshoz (legfeljebb 2 gyermekkel)

Új lakás vásárláshoz (legalább 3 gyermekkel)

Építéshez (legfeljebb 2 gyermekkel)

Építéshez (legalább 3 gyermekkel)

Ingatlanhitel fogalomtár